Сложете тиган на котлона да загрява. Налейте олиото. Нарежете тиквичките на шайби с дебелина 0,5 см. Посолете ги и оставете за кратко да омекнат.
Нарежете доматите по същия начин.
Когато мазнината загрее, сложете тиквичките в тигана. Захлупете. Пържете ги на умерена температура до златисто от двете страни. Трябва да останат сочни.
Сложете в каната на пасатора 3 скилидки чесън, 1 стрък копър, 1 стрък магданоз, листа целина, 40 мл светъл оцет, 50 мл зехтин и 1 ч. л. мед. Пасирайте, но не до гладка смес. Може да оставете зелените подправки накълцани – да се виждат, ако прецените, че е по-красиво.
Готовите тиквички сервирайте, като ги подредите в чиния в кръг с леко застъпване – резен домат, тиквичка и т. н. Полейте с дресинга обилно. Украсете с шайба червена чушка, листа свежа салата и стрък магданоз.

 

 

Виж още FOOD STYLING