В голяма купа пригответе маринатата: 3 капки тъмен соев сос, 20 мл светъл оцет, солта, натриевия глутамат, зеления пипер. Докато разбивате с тел, наливайте от зехтина. Ще познаете, че маринатата е разбита добре, когато се сгъсти и промени цвета си.
Обезкостете агнешката плешка. Нарежете месото на не много едри кубчета. Сложете нарязаното месо в маринатата и оваляйте с ръка.
Сложете един оребрен тиган да загрява. Нанижете месото на шишчета. Когато тиганът загрее, подредете шишчетата да се пекат.
Срежете наполовина листата спанак. Преместете ги в чиния за сервиране. Срежете наполовина и чери доматчетата и ги сложете върху спанака.
В малка тенджерка пригответе топлия дресинг. Нарежете 1/2 червена чушка на ситно и изсипете в съда. Сипете малко зехтин и сложете на огън само да се стопли – не се пържи.
Капнете капки балсамов оцет и тъмен соев сос. Свалете от огъня.
Готовите шишчетата сложете върху салатата. Полейте с дресинга шишчетата и отстрани по чинията. Капнете и капки соев сос. Отрежете 1/2 лимон и го сложете направо на котлона леко да се запече. Сложете в единия край на чинията за сервиране.