Сложете на котлона тенджера с вода, пилешко бульонче, дафинов лист, сол, краищата от крилцата и крачетата на гъската, ½ глава лук и стрък селъри или целина. В тиганче изпържете в гъшата мас дреболиите заедно с 1 ½ глава нарязан лук.

В друго тиганче отсипете част от мазнината, отделена от дреболиите, и прибавете нарязания бекон с 1 глава нарязан лук.

Пригответе плънката с галета – в голяма купа смесете галетата, нарязания пресен лук, подправките, запържените дреболии с лука. Щом изстине, добавете яйцето. Сипете 1 чаша от бульона, лимоновия сок и кора.

Пригответе плънката с кайма – смесете каймата, галетата, подправките, яйцето, лимоновата кора, изстиналия бекон с лука, запечените и нарязани орехи.

Отлепете кожата на гъската. Напълнете с плънката с кайма между кожата и месото, а в коремната кухина – с плънката с галета. Овкусете гъската отвън със сол и пипер, сложете я в тавичка, намажете я обилно със зехтин и масло. Налейте малко вода и покрийте тавата с фолио. Печете в предварително загрята фурна за 2 ½ – 3 часа, като на всеки 20-30 мин. махате фолиото и поливате гъската с отделения сос. Накрая запечете без фолиото.

Сервирайте със салата.