Кисело зеле с боб
В дълбок тиган сипете олиото и червения пипер. Прибавете зелето. Щом се позадуши, добавете боба.
Пълнени сухи чушки с орехи и боб
В купа намачкайте боба с орехите. Напълнете чушките със сместа.
Зелеви сарми с боб
Нарежете моркова, лука и целината. Запечете ги леко на сух тиган, заедно с лютата чушка. Щом се позапекат леко, сипете олиото, прясната чушка, червения пипер, доматите, сварения боб, водата, чубрица, магданоз, джоджен. Варете, докато течността се изпари. Свийте сарми със сместа.
Зелеви сарми с булгур и сини сливи
Накиснете булгура в студена вода за половин час. Прехвърлете го заедно с водата в тенджера, овкусете с бульончето, черен пипер и сол. Добавете нарязаните сливи, олио, целина и чубрица. Варете, докато омекне и течността се изпари. Свийте сарми със сместа.
Зелеви сарми с гъби и ориз
На сух тиган запечете гъбите, моркова и лука. Налейте олиото, овкусете със сол и пипер и прибавете ориза. Щом се позапържи, сипете 300 мл вода и оставете да къкри, докато течността се изпари. Свийте сарми със сместа.
На сух тиган запечете гъбите, моркова и лука. Налейте олиото, овкусете със сол и пипер и прибавете ориза. Щом се позапържи, сипете 300 мл вода и оставете да къкри, докато течността се изпари. Свийте сарми със сместа.
Лозови сарми с леща
Сложете да загрява тенджера с 30 мл олио. Добавете нарязаните лук, чесън, морков, чушка, целина. Изсипете и лещата, заедно с червения пипер и водата. Овкусете със сол, магданоз, чубрица. Варете, докато цялата течност изври. Свийте сарми със сместа.
Лозови сарми с ориз и стафиди
На сух тиган запечете лука, стафидите, моркова. Налейте олиото, прибавете ориза. Щом се запържи, налейте водата, овкусете със сол, пипер и копър. Варете, докато течността изври. Свийте сарми със сместа.
Още
На дъното на голям глинен съд сипете зелето с боба. Долейте чаша вода. Отгоре подредете напълнените чушки и различните видове сарми. Най-отгоре сложете стръкчета чубрица и джоджен и люта чушка. Поръсете с бульончето и с олио, долейте вода, да ги покрие. Завийте съда с алуминиево фолио, печете на 200 С за 30 мин.
Няма коментари