Намажете тавичка с масло. Изрежете кръг от тестото с големината на тавата. Надупчете го леко с вилица.  Печете на 180 С за 8-10 мин.

Нарежете патладжана на кубчета. Прехвърлете в купа и осолете. Оставете да престои 5-10 мин. Изплакнете и отцедете.

Сложете на котлона да загрява дълбок тиган с 50 мл зехтин. Нарежете лука на тънки полумесеци, пуснете го в мазнината, заедно с дафиновия лист и мащерката. Прибавете чесъна. Щом омекне, добавете патладжана и кафявата захар. Захлупете и оставете да се задушава 10 мин.

Извадете тартата от фурната, оставете да поизстине.

Разполовете маслините, пуснете ги при плънката. Извадете подправките. Изсипете плънката върху изпеченото тесто. Отгоре подредете аншоата. Сервирайте.