Обезкостете рибата, като движите ножа по гръбначната кост, пресичайки малките тънки костички. Отстранете ги. Перките оставете. Разтворете рибата и отстранете гръбначната кост.
Овкусете със сол и зелен пипер.
Откъснете листата целина и ги подредете върху едната половина на рибата. Нарежете на едро зелени пера лук и наредете отгоре. Отрежете едно кръгче лимон и го разполовете.

Сложете го върху лука. Затворете рибата.
Намокрете кожата на рибата. Посолете я със сол и брашно и претрийте с ръка. Подредете 4 лентички бекон с леко застъпване. Сложете рибата върху бекона и завийте. Оваляйте в брашно.
Налейте 100 мл олио в тиган и сложете да загрява. Изтупайте брашното от рибата.  Сложете я в загрятата мазнина да се пържи с капак. Намалете огъня. След 4-5 минути обърнете рибата.
Настържете на едро ренде по дължина картофите, за да получите дълги ивички. Изплакнете ги обилно с вода и оставете да се отцедят. В купа счупете едно яйце и го разбийте с 2 щипки сол и щипка черен пипер. Нарежете на едро 4-5 стръка копър и ги сложете в купата. Прибавете изцедените настъргани картофи и 1-2 с. л. брашно.
Разбъркайте хубаво с намачкване сместа за палачинка. В друг тиган сипете 50 мл мазнина и сложете да загрява. В загрялата мазнина изсипете и подравнете сместа. Печете по 5-6 минути от двете страни.
В каната на пасатора сложете стрък целина, магданоза, копъра и перата пресен лук и пасирайте дресинга за рибата.
В единия край на чинията за сервиране накъсайте на едро листата свежа салата.
Нарежете 2-3 черни обезкостени маслини на кръгчета и ги сипете в купичка.
Нарежете червената чушка на малки кубчета и сипете при маслините. Отгоре изцедете сока на лимона и разбъркайте.
Извадете готовата риба върху домакинска салфетка, да се отцеди излишната мазнина.
Готовата палачинка извадете на дъска. Срежете я на 4. Преместете две ветрила в чинията за сервиране. Отцедената риба сложете върху парчетата палачинка. Полейте рибата с дресинга. Отгоре поръсете с маслините и чушката.

 

 

 

Виж още FOOD STYLING