Сложете тенджера с 1 чаша вода и 1 ч.л. сол да заври. В купа изсипете кускуса, боровинките, лимоновия сок. Залейте го с врялата вода, захлупете и оставете за 3-4 мин. да набъбне. Добавете нарязаните лук, мента, магданоз, шамфъстъка и намачканото сирене. Подправете с черен пипер.

Разполовете чушките надлъжно, почистете от семките. Напълнете ги със сместа.

Печете в предварително загрята на 200 С фурна. Сервирайте с млечна салата.

За салатата: обелете и нарежете на ситно краставицата. Сложете я в купа и я осолете; оставете да престои малко. Изстискайте я с ръце, прибавете нарязаната мента, оцета, зехтина, киселото мляко; разбъркайте.