В голяма купа разбийте яйцата с малко вода, прибавете солта, естрагона и брашното. Бъркайте, докато се получи тесто с гъстотата на боза.

Сложете голям тиган на котлона да загрява, намажете го с масло. Изпечете палачинки, но само от едната страна.

Сложете на котлона да загрява тенджера с 2 с.л. масло. Запържете 2 с.л. брашно, налейте 1/3 чаша вода, овкусете с пилешкото бульонче, лимоновите кори, сол и бял пипер. Изключете котлона, добавете сметаната и още 1-2 с.л. масло. Налейте половината от соса в съда, в който ще печете канелоните.

Нарежете филето на толкова парчета, колкото са палачинките.

В купичка разбийте 1 с.л. масло със сол, зелен пипер и нарязани магданоз, копър и селъри. Намажете парчетата сьомга със сместа само от едната страна.

Сложете едно филе върху палачинка откъм изпечената страна и навийте, така, че неизпечената страна да остане отвън. По същия начин навийте и другите палачинки, подредете ги в съда за печене. Залейте с останалия сос и печете в предварително загрята на 200 С фурна за 20 мин.