Сложете ориза да се свари във вода със сол и черен пипер.
В купа смесете продуктите за маринатата. Залейте рибата и оставете да престои 15-20 мин.
Сложете дълбок тиган на котлона да загрява. Нарежете лука и чесъна, сипете ги в тигана заедно с 30 мл зехтин. Добавете ригана, червения фасул, доматите. Нарежете портокала на филенца, прибавете в тигана. Оставете да къкри 5 мин.
Изплакнете ориза със студена вода. Изсипете го в тавичка. Върху него разстелете фасула със зеленчуците.
Сложете тиган да загрее и запечатайте рибата от всички страни. Прехвърлете я в тавата, върху фасула. Залейте с маринатата. Покрийте с шайби портокал. Печете в предварително загрята на 200 С фурна за 20 мин.