Сложете каймата в купа. Овкусете с щипка сол, черен пипер, къри, яйцето, 2 щипки галета и омесете добре. Оставете я да престои.
Сипете 30 мл олио в тенджера и сложете на котлон да загрява. Сложете 150 гр ориз в сгорещеното олио и разбъркайте. Оризът трябва леко да се бланшира. Налейте вода, 2 щипки сол, разбъркайте и сложете капак да се свари ориза.
В дълбок съд налейте много мазнина за пържене и сложете да загрява. От каймата направете малки кръгли кюфтенца. Оваляйте всяко кюфтенце първо в сусама, след това в брашното. Изпържете ги в маслената баня. Готовите кюфтенца извадете в чиния върху салфетка да се отцедят.
В малка тенджерка сипете супена лъжица мед, супена лъжица доматено пюре, 50 мл светъл оцет, 6-7 капки соев сос. Разбийте с тел и сложете съда на котлона. Сосът трябва да се сгъсти. Пуснете кюфтетата вътре. Преместете съда от огъня.
Готовия ориз прецедете, измийте със студена вода и оставете да се отцеди.
Нарежете на тънки дълги ивички чушките и моркова, а гъбите на ситно. Сипете в тиган 50-60 мл олио и сложете да загрее. Сипете всички нарязани зеленчуци в сгорещеното олио. Разбъркайте. Овкусете с щипка натриев глутамат и соев сос, разбъркайте и преместете от огъня.
В чиния за сервиране сипете ориза в права линия на купчинка; по средата направете улей с дървена пръчица; в улея сипете зеленчуците; върху тях подрдете кюфтетата.