Подправете сьомгата с морска сол и щипка бял пипер и оставете да се овкуси.
Налейте вода в тенджерка и сложете съда за варене на пара. Отрежете долната твърда част на аспержите. Преместете ги в съда. Сложете капак. След 10 минути ще са сварени.
Сложете тиган на котлона да загрява. Налейте 30 мл зехтин. Когато мазнината загрее, сложете филето. Почти веднага обърнете и оставете за кратко да се запече. Обърнете отново.
Нарежете на ситно букет от листа свежи подправки: целина, девисил, магданоз, копър и пера пресен лук. Сипете ги в удобен съд, разбъркайте и оваляйте готовото филе от двете страни.
Сервирайте го върху задушените аспержи. Отгоре накапете капки горчица.
В тигана от сьомгата сипете нишестето и 100-150 мл вода и разбийте с тел, да няма топчета.
Сложете го на котлона. Сипете и 20-30 мл бяло вино. Разбъркайте. Прибавете стрито на прах половин кубче пилешки бульон и 2 щипки колоран за цвят и разбъркайте. Сосът трябва да се сгъсти.
Полейте сьомгата със соса. Украсете с кубчета червена чушка и резен лимон.