Почистете пилето. Разбийте продуктите за маринатата. Сложете пилето в тава и го натрийте с маринатата отвън и отвътре, отлепете кожата, натрийте и там. Почистете и нарежете зеленчуците на едри парчета. Подредете ги около пилето в тавата на отделни групички. Налейте 300 мл вода, овкусете със сол, кафява захар и зехтин. Покрийте с фолио и сложете във фурната. Накрая махнете фолиото и запечете още малко.

Сложете тиган на котлона, налейте 100 мл вода и едно бульонче. Добавете кората и сока на един лимон, щипка захар и куркума. Оставете да редуцира наполовина. Сгъстете с универсален сгъстител. Изключете котлона и прибавете маслото.

Сервирайте пилето със зеленчуците и соса.