В голяма купа смесете продуктите за маринатата без олиото. Сложете месото, залейте отгоре с олиото, оставете да се маринова за една нощ.

Нарежете месото на хапки, овкусете със сол и пипер, поръсете с брашното и разбъркайте, да се оваля добре.

Загрейте в тиган олиото, зехтина и маслото. Запържете месото заедно с бекона, нарязан на едри кубчета.

В друг сух тиган запечете гъбите и лука, нарязани на едри парчета, както и чесъна.

В голям глинен съд сложете нарязаните на едро картофи и месото с бекона. В освободения тиган с мазнината сложете лука с гъбите и манатарките, а в другия тиган сипете виното, бульончето и водата, в която са били накиснати манатарките. Подправете соса с розмарин и мащерка. Към гъбите и лука прибавете нарязан стрък селъри. Изсипете зеленчуците в глинения съд, залейте с винения сос. Разтворете нишестето в малко вода, изсипете в съда най-отгоре, разбъркайте.

Захлупете и печете в предварително загрята фурна за час и половина.

Сервирайте с туршия.