Обезципете месото.Овкусете го със сол и черен пипер.
Натрошете на едро зърната зелен пипер. Поръсете и филето и притиснете с ръка, за да потънат зърната натрошен пипер в месото.
Сложете дълбок тиган на котлона.Сипете 30-40 мл зехтин.Щом мазнината се сгорещи, сложете филето.Когато месото побелее, обърнете няколко пъти, да се запечата добре от всички страни.Сложете капак и намалете котлона на умерена температура. Често обръщайте месото за равномерно запичане от всички страни.
Пригответе купа за съставките на салсата.
Нарежете на много ситно глава червен лук.Срежете лютата зелена чушка по дължина, отстранете семето и дръжката и нарежете на ситно.Нарежете черешите на половинки. Настържете на ситно ренде кората на 1 зелен лимон.
Сипата всичко нарязано в купата, изцедете и сока на лимона.Добавете стритите зърна кориандър. Полейте с 30 мл зехтин и разбъркайте добре.
Извадете готовото месо. В същия тиган налейте 30 мл бяло вино, 30 мл коняк, 1 к.л. балсамов озет и 1 с.л. мед и разбъркайте. Оставете соса да редуцира.
Нарежете месото по диагонал, преместете парчетата в чинията за сервиране. Сипете от салсата.Полеите със соса. Добавете резен лимон и прясна подправка.

Насладете се на резултата!