Сложете да заври тенджера с вода, овкусена със сол, пипер и 2-3 с.л. оцет. Сварете агнешкия комплект (без булото) за десетина минути. Черният дроб не се вари, само се кипва и се изважда, за да се нареже по-лесно.
Нарежете лука, чесъна и гъбите.
Сложете тиган да загрява. Най-напред запечете гъбите на сух тиган. Добавете 1 с.л. масло, 150 мл олио, лука и чесъна (само бялата част), една суха люта чушка и ориза. Щом се позапържи, прибавете джоджена и перата на лука. Изсипете виното и бульончето, долейте 300 мл вода. Оставете да покъкри 5 мин.
Нарежете сварения комплект. Сложете го в тиган с олио да се запържи. Овкусете със сол, черен и червен пипер и сух джоджен. Щом дреболиите се запържат, ги прехвърлете при ориза. Добавете нарязания магданоз.
Изсипете дроб-сармата в глинен съд, налейте 400 мл вода.
В купа сипете 1 с.л червен пипер, 2 щипки черен пипер, 2-3 щипки сол, сух джоджен. Разбъркайте. Натрийте бутчето със сместа. Сложете го върху дроб-сармата. Разредете остатъка от подправките в купата с олио и намажете бутчето. Покрийте всичко с булото. Печете на 200-200 С за час и половина.
Нарежете продуктите за зелената салата, овкусете я със сол, зехтин и оцет.
Сервирайте бутчето с дроб-сармата, зелената салата и лъжица кисело мляко.