В голям тиган, загрят добре на котлона, сложете 1 глава лук, нарязана на полумесеци, да се запече 2-3 минути без мазнина. Добавете и нарязаните картофи, също на полумесеци. Захлупете тигана, за да се задушат зеленчуците.
Разполовете тиквичките, извадете средата им и я задушете на пара. След това ги пасирайте. Самите издълбани тиквички нарежете на полумесеци и добавете в тигана със запечените зеленчуци. Овкусете със сол, малко масло или зехтин.
Сложете на котлона да заври тенджера с вода, заедно с пилешкия бульон, розмарина, мащерката, босилека и белия пипер. Прехвърлете зеленчуците в тенджерата и ги оставете да поврят. Добавете пасираната вътрешност на тиквичките. Когато картофите омекнат, супата е готова. Добавете малко зеленчуков микс, още 1 л. масло и 1 ч. прясно мляко и оставете да ври на слаб огън. Поръсете с нарязан на едро копър.