Обелете картофите и сложете да се сварят на пара.
Измийте и нарежете лапада на тънки лентички. Преместете в купа. Добавете 20-30 мл зехтин, стрити зрънца кориандър, 60 мл светъл оцет, 1 ч. л. горчица, щипка сол, щипка черен пипер и разбъркайте.
Нарежете половин глава лук на ситно и изсипете в тиган с 20-30 мл зехтин да се задуши до прозрачно. Сипете лапада само да се стопли в тигана и върнете обратно в купата.
Сварените картофи срежете наполовина и преместете в купата при лапада. Разбъркайте. Оставете за 5 минути да се овкусят.
Нарежете шунковия колбас на кръгчета, а след това на половинки. Подредете ветрилообразно половинките и сложете отстрани на чиния за сервиране. Изсипете от ястието.
Изчистете чушката от семките. Нарежете на едро. Преместете в каната на пасатора. Прибавете щипка сол, зехтин и светъл оцет и пасирайте. Полейте сервираното ястие с чушковия винегрет.
Отрежете по диагонал парче краставица. Нарежете го на тънки ленти. Притиснете. Преместете в единия край на чинията. По желание върху краставицата може да сложите 1 ч. л. горчица.

 

Виж още: