В купа настържете на едро ренде 50 гр кашкавал. Претрийте между дланите си ролцата от раци. Махнете хартията. Нарежете ги на ситно. Изсипете ги в купата. Прибавете десетина зърна каперси и шепа сварена млечна царевица и разбъркайте.
Овкусете пилешкото филе със сол и черен пипер от двете страни. Сложете го между два листа плътен найлон. С дървен чук започнете отвън навътре да начуквате филето до изтъняване (докато започне да прозира), като внимавате да не разкъсате месото.
Отворете найлона. Изсипете плънката по дължината на филето.С помощта на найлона завийте с притискане филето на руло. Оваляйте рулото в брашно от всички страни. Претрийте с ръка. Разбийте за панировката 2 яйца в продълговат съд, в който да може да оваляте рулото. Прибавете 1 ч. л. вода и разбийте с тел. Оваляйте пилешкото руло в яйцето от всички страни. Преместете го в съда с галетата и пак оваляйте. Оставете да престои.
Сипете много олио в подходящ съд и сложете на огън да загрява. Пържете филето кратко до златиста коричка. Готовото руло извадете върху салфетка да се отцеди мазнината.
В друг тиган сипете много малко зехтин и сложете да загрява. Прибавете спаначеното пюре леко да се бланшира. Поръсете отгоре с щипка зеленчуков микс и две щипки пармезан.
Нарежете една скилидка чесън на ситно и изсипете при пюрето. Разбъркайте. 6. Сипете 30-40 мл олио в тиган и сложете да загрява. Прибавете 1/2 с. л. брашно и разбъркайте. Брашното трябва да се запържи. Сипете 50 мл бяло вино и 20 мл вода и разбъркайте. Овкусете соса с щипка зеленчуков микс, щипка колоран и 1 с. л. масло. Когато сосът се сгъсти, преместете от огъня.
Спаначеното пюре изсипете с лъжица в средата на чиния за сервиране. Нарежете пилешкото руло по диагонал на филийки.Подредете ги ветрилообразно върху пюрето. Полейте спанака със соса; накапете върху чинията и рулото. Нарежете 2-3 стръка копър на едро, а чушката на ситни кубчета. Сложете в купичка чушката, копъра и зърна каперси, разбъркайте ги и поръсете върху пилешкото руло.
Поръсете и с капки тъмен соев сос.

 

Виж още FOOD STYLING