Нацепете пържолите от горната страна с ножа на каре. Сипете брашното в чиния и го подправете с пиперите и солта. Оваляйте пържолите. Сложете тиган на котлона да загрява. Налейте 100 мл. зехтин. Поставете пържолите първо откъм кожата. Изпържете от двете страни до готовност. Извадете ги в помощна чиния.
Пасирайте в блендер лука и чесъна, изсипете ги в освободения тиган. Оставете да се запържи. Поръсете с ½ с.л. брашно. Изсипете балсамовия оцет, ½ чаша вода и пилешкото бульонче. Щом сосът се сгъсти, прибавете нарязания босилек и разполовените чери доматчета.
Разрежете по диагонал филия хляб, поръсете я със зехтин и я запечете в тиганче. Овкусете с бял пипер, сол, сух босилек и суха люта чушка. Сложете готовите кростини в чиния, върху тях подредете пържолите. Гарнирайте с печените чушки, полейте със соса.