Сипете в тенджера 100 мл вода, добавете сметаната, 300 гр карфиол, нарязан на розички, солта и чесъна. Оставете да ври 10 мин. Пасирайте.

Сложете дълбок тиган с 40 мл зехтин да загрява, задушете лука, моркова, селърито, кърито, индийското орехче. Изсипете лещата, налейте 500 мл вода, овкусете със сол и пипер. Оставете да къкри.

Филетирайте рибата. Овкусете със сол и пипер.

Сложете тиган с 1 с.л. масло на котлона. Запържете 300 гр карфиол, нарязан на розички, за 10 мин. Овкусете със сол. Прибавете към лещата. В същия тиган сипете малко зехтин и изпържете рибата.

Сервирайте с лещата и карфиола, карфиоления сос и гремолатата.