В тенджера загрейте 700 мл от млякото с 250 г от захарта. Разтворете нишестето в 100 мл студена вода и го изсипете при врящото мляко, като бъркате. Дръпнете от огъня, добавете разбитите яйца.

В купа разбъркайте останалото мляко с останалата захар. Потапяйте бисквитите и ги подреждайте в тортена форма. Залейте с половината крем. Отгоре наредете еклерите, намажете с останалия крем и настържете черния шоколад. Върху него подредете бишкотите.

Нарежете белия шоколад на парченца, сложете го в купа заедно с 50 мл вода и 1 с.л. масло и го загрейте в микровълнова фурна за 1 мин. Разбъркайте до получаването на гладка смес. Залейте тортата. Приберете в хладилника за 1 час.

Запечете филираните бадеми на сух тиган.

Освободете тортата от формата и я облепете отстрани с бадемите. Украсете с решетка от карамел.

ЗАБЕЛЕЖКА:

Видеото от предаването излъчено на 31.12.2010 можете да видите на  следващия линк: