Сложете картофите да се сварят.

Запечете лука на сух тиган. Добавете зехтина и маслото, сипете виното и допълнително 200 мл вода, овкусете с бульончето. Щом сосът редуцира, прибавете мащерката и лютата чушка.

В друг дълбок тиган запечете нарязаните гъби на сухо. Посолете ги и ги оставете да се задушават в собствените си сокове. Щом омекнат, добавете маслото.

Изсипете при гъбите прецедения сос.

Нацепете месото на ромбчета от едната страна, овкусете със сол и пипер. Потопете ги в зехтин и ги изпечете на загрят тиган първо откъм нацепената страна.

Задушете граха в малко масло и вода. Намачкайте картофите с масло и сол.

Сервирайте пилешкото с гъбения сос и гарнитурите.