Изсипете в купа брашното, 1 ч. л. сол, 1 ч. л. захар, 1 ч. л. бакпулвер, 1/3 ч. л. сода. Разбъркайте. Прибавете 3 яйца. Разбийте с тел. Добавете 1 ванилия. Налейте на тънка струя 1 ч. ч. прясно мляко, като бъркате.
Сипете 200 мл вода в малък съд. Прибавете 500 гр захар и 1/2 ч. л. лимонтозу и разбъркайте с тел. Сложете на котлон да се вари. Сипете 20 мл ром и щипка сол, разбъркайте. Сместа трябва да ври до получаване на гъст захарен сироп.
Откъснете листенцата на 10 розови рози. Прибавете ги във врящия сироп.
Пасирайте.
Разделете розовия сироп на 2 равни части. В едната половина сложете 60 гр масло. Разбъркайте. Охладете в съд със студена вода.
Сложете тиган на котлона да загрява. Когато е готов, намажете дъното с олио с помощта на кухненска салфетка. Разбъркайте тестото и сипете 1 черпак в тигана.
Обърнете. Извадете готовия панкейк (палачинка) в чиния върху 2 кухненски салфетки да се охлади.
Всички следващи готови палачинки поставяйте една върху друга с разделител 2 кухненски салфетки. Оставете да се охладят.
Сипете сметаната в кана. Разбийте с миксер.
В съда с охладения сироп с маслото капнете много малко сметана и разбъркайте с тел.
Прибавете и разбитата сметана. Разбъркайте отвън навътре с дървена шпатула.
Това е кремът за намазване на сладкиша.
В голяма чиния сложете един панкейк. Намажете с крем. Подравнете.
Сложете втори и трети, като намазвате с крем.
Останалите подредете по същия начин в друга чиния.
Сервирайте резен от десерта в чиния върху голяма капка розов сироп. Украсете чинията с листенца свежа роза.