Сложете на котлона тенджера със 600-700 мл вода и пилешкото бульонче.

Почистете пъдпъдъците, разполовете ги по дължина, овкусете ги със сол и пипер, залейте ги със зехтин. Оставете да престоят малко.

Залейте кускуса с врящия бульон, захлупете и оставете за 5 мин. да набъбне.

Сложете да загрява тиган с малко зехтин. Изпържете пъдпъдъците първо с отрязаната част надолу. Фламбирайте с коняк, захлупете, пържете още 2-3 мин.

Почистете дреболиите на пъдпъдъците, изсипете ги в единия край на тигана.

Изстискайте при кускуса сока от лайм, разбъркайте.

Прехвърлете готовите пъдпъдъци в купа. Върнете тигана на котлона, налейте 1-2 с.л. царевично олио. Добавете нарязания чесън и  червения пипер. Щом се позапържи, изстискайте сока от лайм. Накрая овкусете със сол, черен и лют пипер.

Сервирайте пъдпъдъците с кускуса, соса и задушени зеленчуци по марокански.