Сложете каймата в купа. Поръсете 1 с. л. брашно. Размесете с претриване.
Сложете тенджера на котлона. Сипете олиото и веднага сложете каймата. С дървена шпатула я претрийте да се раздроби, но да не стане на топчета. Като се запържи, я извадете в купичка.
Нарежете главата лук на ситно, скилидките чесън на филийки и пресните картофи на 2 или 4, в зависимост от големината им.
Сипете нарязаните лук и чесън с малко мазнина в тенджерата. Прибавете ½ к. л. джинджифил, 2 сухи люти чушки, ½ к. л. лют червен пипер, ¼ к. л. кориандър, 1 ч. л. къри, ½ к. л. куркума, сол и черен пипер и разбъркайте.
Върнете каймата обратно в тенджерата. Налейте 600 мл вода, сложете картофите и разбъркайте. Сложете капак и след като заври, намалете силата на огъня. Оставете да къкри 30 минути.
Сервирайте ястието с домати. Украсете с шайби червен лук и пресен магданоз.