• 100 гр юдини ушета
  • 2 скилидки чесън, настърган
  • (По избор) 1 люта чушка
  • 1 супена лъжица соев сос или сос уорчестър
  • 1 чаена лъжичка оцет
  • 1/2 чаена лъжичка захар /за предпочитане мед/
  • 1/8 чаена лъжичка сол
  • 1 супена лъжица олио или зехтин
  • 1 чаена лъжичка черен пипер
  • 1/4 чаша нарязан магданоз
  • Стрък пресен лук

Как:

Бланширайте гъбите за около 3-4 минути.Изплакнете в хладка вода.Направете дресинга .Комбинирайте чесън, лютата чушка (ако се използва), соевия сос, оцета, захарта /меда/ и сол в малка купа. Разбъркайте да се смесят добре. Загрейте олиото или зехтина в малък тиган, добавете черния пипер,ако разполагате с пипер ксантоксил го направете с него. Гответе докато започне силно да ухае. Отстранете зърната с решетъчна лъжица.Изсипете горещото масло при останалата част от дресинга. Смесете добре.Овкусете добре бланшираните гъби в дълбока купа.При желание добавете пера зелен лук.Гарнирайте с магданоз или кориандър.Добър апетит.