Счупете 3 яйца в дълбока купа и ги разбийте с тел. Докато разбивате, добавете 50 мл прясно мляко. Добавете 1 ванилия,1/2 с.л. мед, щипка сол, 1 с.л. орехов/ бадемов/ ликьор. Прибавяйте по малко брашно, докато бъркате. Разбивайте, докато получите хомогенна смес малко по-гъста от боза.Ако е необходимо добавете още мляко.
В каната на пасатор сипете шепа череши, малко вода, сокът на ½ лимон и 100 гр захар. Пасирайте. Пресипете сиропа в малък съд и сложете на котлона да се свари до сгъстяване.Когато сиропът редуцира, добавете и останалите череши за се затоплят.Преместете съда от огъня.
Сложете малък тиган за палачинки да загрява. Щом загрее намаслете дъното с олио с помощта на домакинска хартия. Изсипете с черпак тестото за първата палачинка.Печете кратко и обърнете.Намазвайте тигана преди всяка нова палачинка. Готовите палачинки поставете на куп в друга чиния, така те ще омекнат и ще бъдат удобни за моделиране.
Наредете в тавичка чаши от алпака за крем карамел с дъното нагоре. Намажете дъната и стените с масло с помощта на салфетка. Сложете по една палачинка върху всяка чаша и приберете краищата й до стените на чашата. Сложете тавичката в предварително загрята фурна на 250 градуса за 4-5 мин , за да се запекат кошничките.
В чинията за сервиране капнете малко от сиропа, направете фигурки по ваш избор. Отделете малко количество от сиропа за допълнителна заливка. В останалия сироп добавете малко течна сметана и поставете на котлона за около 2 минути. Разбъркайте. Сипете в чинията и от новия сироп.
Извадете готовите кошнички от фурната.
В каната сипете малко сметана и разбийте с миксера до сгъстяване.Сложете 1 с.л. от разбитата сметана върху сиропа в чинията.Поставете свежи череши по избор.
В каната със разбитата сметана капнете малко от сиропа и затоплените череши. Разбъркайте черешовия мус.
Отделете една кошничка от чашата й. Обърнете я и я напълнете с муса. Поставете я в чинията, украсете със сироп, пудра захар и стрък прясна мента.