Овкусете пилешкото филе със сол и черен пипер от двете страни. Сложете го между два листа плътен найлон. През найлона започнете да начуквате месото първо от външните страни, а след това и навътре, докато се изтъни. Внимавайте да не се разкъса.
Отворете найлона. С мокра лъжица намажете филето с каймата, но не до периферията. В средата, надлъжно, сложете на купче крема сиренето. Отгоре подредете листа пресен босилек и листа пресен спанак. С помощта на найлона завийте филето стегнато.
Налейте олиото в голям тиган и сложете да загрява. Оваляйте месото в брашно и претрийте с ръце хубаво от всички страни. Когато мазнината загрее, сложете филето първо от завитата страна да се запечата. Обърнете няколко пъти, за да се запечата от всички страни. Сложете капак и оставете да се пържи на умерена температура.
Налейте 30 мл олио в малък съд и сложете на котлона да загрява. Прибавете ½ ч. л. брашно и разбийте с тел. Когато брашното се запържи, прибавете малко вода, стрито на прах 1/2 пилешко бульонче, щипка куркума за цвят и разбийте с телта. Прибавете 20 гр масло, много малко светъл оцет и свалете от огъня. Нарежете листа пресен босилек на много ситно и изсипете в соса. Разбъркайте.
Готовото филе “Толедо” извадете на дъска и оставете леко да изстине. Нарежете го на кръгли пънчета. Нарежете домата на много тънки шайби. Преместете ги в средата на чиния за сервиране по дължина, леко застъпени. Полейте ги с малко зехтин и капки балсамов оцет.
Подредете 4 пънчета върху доматите. Залейте със соса. Украсете чинията с капки соев сос, капки мед и стрък свеж босилек.