Сипете в купа съставките за маринатата: 1 ч.л. горчица, 1/2 чаена лъжичка соев сос, 50-60 мл червено вино, 3 щипки черен пипер, 2-3 щипки сол. Разбийте хубаво съставките с тел, преди да сте сипали олиото.
Сега може да добавите 100-150 мл олио и нарязана на тънки филийки скилидка чесън. Нарежете на ситно и намачкайте половин малка глава лук, за да си пусне сока и сипете при другите съставки в купата. Разбийте хубаво с тел до сгъстяване на маринатата.
Пуснете черният дроб вътре и обърнете няколко пъти. Оставете да престои, колкото по-дълго, толкова по-добре.
Нарежете голяма глава лук на дебели шайби.
Сложете тиган на огъня да загрява. Подредете шайбите лук една до друга да се запекат. Сложете капак да се задушат.
Обърнете ги от другата страна. Готовите запечени шайби извадете в помощна чиния.
В същия тиган сложете дроба и веднага го обърнете няколко пъти, за да се запечата.
Сипете част от маринатата и сложете капак, за да не пръска и да се задуши. Често обръщайте дроба. Може да сипете още малко червено вино в тигана. Накрая трябва да остане да се пържи само на мазнина.
Извадете готовия дроб извадете и нарежете на тънки филийки.
В освободения тиган сипете остатъка от маринатата и 100 мл червено вино и разбъркайте. Сосът трябва да се сгъсти.
Сипете го в каната на пасатора и пасирайте до еднородна смес.
В чиния за сервиране сложете шайби лук и до тях с леко застъпване подредете ветрилообразно филийките черен дроб. Поръсете го на зиг-заг със соса. Нарежете на ситно листа целина и поръсете ястието. Украсете с резен лимон.