Нарежете патладжана по дължина на дебели филии. Осолете от едната страна и подредете филиите една върху друга. Леко ги притиснете с длан.
Обезципете телешкото контра филе. Нарежете го на едри кубчета.
В голяма купа сипете 1 с. л. от доматеното пюре, 100 мл зехтин, червеното вино, телешкото бульонче, стрито на прах и черния пипер и разбийте с тел до еднородна смес. Потопете телешкото месо в маринатата и разбъркайте. Оставете месото да се овкуси.
Нарежете морковите на не много ситни кубчета и изсипете в малък съд. Налейте малко вода и ги сложете да се сварят. Нарежете скилидките чесън на филийки, целината на едри кубчета – с големината на кубчетата моркови. Изсипете ги при моркова да се сварят.
Сложете голям тиган на котлон да загрява. Подредете филиите патладжан в тигана да се запекат на сухо от двете страни. Извадете ги в чиния. Сипете в тигана ореховите ядки леко да се запекат. Извадете. Сложете овкусеното телешко месо в тигана и фламбирайте. Разбърквайте често, за да се запечатат кубчетата месо от всичките страни. Прибавете нарязания лук и чесън и сложете капак да се задушат. Омекналите моркови охладете със студена вода, за да запазят вкуса си и ги изсипете при телешкото месо. Разбъркайте месото със зеленчуците.
В празния тиган от патладжаните сложете 2 с. л. доматено пюре и остатъка от маринатата и разбъркайте. Нарежете пресния домат на кубчета и изсипете в соса. Разбъркайте и преместете от огъня.
Пригответе чинията за сервиране. Намокрете кухненска салфетка и с нея навлажнете половината периферия на чинията. С помощта на цедка поръсете червен пипер от високо над навлажнената част. С дървена пръчица нарисувайте ориенталски орнамент.
Подредете резените патладжан в чинията. Поръсете ги с магданоз.
Сипете в средата на чинията от месото и от зеленчуците. Полейте ги със доматения сос.