Нарежете лука и го сложете да се запече на сух тиган. Обелете и нарежете цвеклото, пуснете го при лука и налейте 1-2 с.л. зехтин и малко вода. Прибавете кафявата захар, морската сол, черния пипер, доматите, дафиновия лист и оцета. Оставете да къкри на бавен огън, докато редуцира наполовина.

В блендер смелете карамфила и черния пипер, сипете ги в голяма купа. Добавете чесъна и зехтина. Оваляйте стековете в маринатата. Оставете ги да престоят известно време, след това ги изпечете на тиган, като първо ги запечатате, а след това намалите температурата.

Нарежете моцарелата на кубчета. Прехвърлете я в купа, овкусете с бял пипер, лютата чушка, сол, чили сос и зехтин.

Препечете прошутото на сух тиган. Залейте го с малко мед и го върнете на котлона, да се карамелизира. В голяма купа разбийте продуктите за дресинга. Нарежете руколата и я пуснете в купата.

Сервирайте стековете със салатата от рукола, моцарелата, препеченото прошуто и цвеклото.