Сложете тиган на котлона да загрява. Сипете 30 мл олио.
Нацепете пилешките филета по диагонал .Овкусете месото със сол от двете страни. Черен пипер поръсете само върху едната страна -долната. Оваляйте ги в брашното и изтупайте хубаво, за да отстраните излишното брашно.
Сложете филетата в сгорещената мазнина да се запържат първо с нацепената страна към тигана. Почти веднага обърнете побелялото и запечатано месо. Отново обърнете и оставете да се запече до готовност като обръщате последователно от двете страни.
Извадете готовите филета и ги отцедете на домакинска хартия.
Сипете в дълбока купа 1/2 чаша бяло вино, 2 с.л. дижонска горчица, 1/2 ч.л. балсамов оцет, 1/2 ч.л. соев сос, 1 пилешко бульонче, стрито на прах, сокът на 1/2 лимон и 50 мл вода и разбъркайте. Изсипете сместа в дълбок тиган и сложете на котлона.
Сипете в чаша 1 с.л. нишесте и 50 мл вода. Разбийте добре и сипете в тигана като бъркате. Добавете още 150 мл вода и разбъркайте отново. Когато сместа заври сипете и обезкостените череши, но не ги обработвайте повече от 2-3 мин. Черешите трябва да се постоплят и да останат цели.
Нарежете по диагонал 7-8 пера пресен лук. Леко ги намачкайте да се разтворят. Сипете лука в тигана и разбъркайте отново. Преместете от огъня.
Сипете от черешовия сос в средата на чинията за сервиране.поставете отгоре малки листа свежа зелена салата. Подредете върху тях филетата.
Допълнете с капки балсамов оцет, стрък прясна подправка и 2-3 свежи череши.