Подправете с морска сол и щипка черен пипер 200 гр филе от бяла риба (за 1 порция).
В каната на пасатора сложете листа пресен босилек, 1 ч. л. настърган пармезан, 60 мл зехтин, ½ кубче бульон, стрито на прах, 100 мл вода и 1 скилидка чесън. Пасирайте босилековия сос до гладка смес.
Сложете тиган да загрява, заедно с 20-30 мл зехтин. Когато мазнината е готова, сложете рибата. Почти веднага обърнете. Оставете да се пържи 1-2 минути. Внимателно обърнете, да не се разкъса. След 1-2 минути извадете готовото филе в помощна чиния.
Нарежете 1 домат и 1 лимон на филии.
В чинията за сервиране подредете канапе за рибата от резени домат и лимон в избрана от вас фигура. Полейте малко от босилековия сос. Преместете рибата върху канапето. Поръсете с балсамов оцет. Украсете с ½ зелен лимон и стрък пресен босилек.