Сложете пилето с корема нагоре. Започнете да отлепвате кожата от шията към крилата до средата на бутчетата.

Поставете каймата в дълбока купа. Прибавете яйцето и галетата. Срежете стафидите наполовина и ги изсипете при каймата. Прибавете магданоза и лука, нарязани наситно, както и настъргания на едро ренде морков. Овкусете каймата с малка щипка от подправката “7 аромата”, стрито на прах бульонче и черен пипер. Омесете хубаво.

Сложете малък тиган на котлона да загрява. Изсипете морковите и лука. Сложете капак, за да се задушат зеленчуците, да им се изпари водата и да се запекат леко. Когато са готови, ги изсипете в съд, да се охладят.

Охладената смес прибавете в купата с каймата. Разбъркайте добре. Напълнете пилето.

В малка купичка сипете меда, 50 мл олио, щипка сол, щипка черен пипер и сока от 1/2 лимон. Разбийте с тел. С тази смес ще намажете пилето.

Пригответе тавичката, в която ще се пече пилето. Намажете дъното с мазнина и преместете пилето в тавичката. Съберете крачетата, а краищата на крилата завийте с домакинско фолио. Намажете пилето с приготвената смес и покрийте тавичката с лист фолио. Печете 30 минути в предварително загрята фурна на 200 градуса. Когато пилето е готово, махнете фолиото и върнете тавичката във фурната за още 5 минути.

В каната на пасатора сложете нарязана зелена ябълка, 50 мл зехтин, сока на 1/2 лимон, 5-6 стръка магданоз, много малко вода, 1 ч. л. лъжичка мед и пасирайте до еднородна смес. В голяма купа накъсайте листа свежа салата, нарежете наедро листа китайско зеле, поръсете с кедрови ядки, светъл оцет и дресинга, който сте приготвили.

Сервирайте пилето със салата и резени лимон. Украсете със стрък копър.