Внимателно изчистете и измийте цветовете в студена вода. Изцедете и попийте останалата вода със салфетки.
Разбийте фетата, кремата, червения пипер, ригана, босилека, чесъна, солта и черния пипер.
Внимателно напълнете всеки цвят с по 2 с. л. от плънката. Оставете в хладилника, докато приготвите панировката.
В тиган загрейте повечко олио за пържене.
Докато олиото загрява, разбийте нишестето, брашното, солта, пипера, универсалната подправка, содата, бакпулвера, яйцето и бирата.
Потапяйте цветовете в панировката и ги изпържете в горещото олио до златистокафяво от двете страни. Извадете да се отцедят върху салфетки.
Овкусете готовите цветове със сол и пипер, поръсете с настърган пармезан и нарязан зелен лук.
По желание може да сервирате със студен сос: белени тиквени семки, редуциран балсамов оцет и мед.