Нарежете пилето на порции, овкусете го със сол и пипер.

Сложете на котлона тенджера с вода, добавете ½ пилешко бульонче, допълнително сол, кафявата захар и куркумата. Обелете сладките картофи, срежете ги на 4 по дължина, пуснете ги във водата да се сварят за 10-15 мин.

Загрейте дълбок тиган с 50 мл олио и запържете пилешкото до златисто. Извадете го в чиния. В освободения тиган сложете праза, лука и чесъна, заедно с 1 с.л. масло. Добавете дафиновия лист, мащерката, черния пипер и брашното. Разбъркайте. Щом маслото се запържи, налейте 500 мл вода. Овкусете със сол и ½ бульонче. Върнете месото в тигана, захлупете. Оставете да къкри 10 мин. Добавете сметаната.

В тиганче запържете малко масло с щипка куркума. Добавете малко от соса на пилето и от водата, в която са се варили сладките картофи. С този сос залейте картофите. Сервирайте с пилето.