Сложете на котлона тенджера с малко вода и 2 ч.л. сол. Бланширайте тиквата за 5 мин. Изплакнете със студена вода.

Нарежете пилето напречно на по-тънки пържолки. Овкусете със сол и зелен пипер.

В купа сипете галетата, лютия пипер, зелен пипер, нарязан магданоз. В друга купа разбийте яйцето с 1 с.л. вода. Оваляйте пилето в брашното, потапяйте в яйцето, а накрая – в галетата.

Сложете на котлона тиган с малко зехтин. Изпържете пилето.

На друг котлон сложете тенджера с 1 литър вода, 2-3 ч.л. сол, бял пипер и 1 с.л. масло. Щом заври, изсипете царевичното брашно, разбъркайте. Добавете останалото масло, като бъркате непрекъснато. Налейте малко зехтин на дъното на тавичка. Прехвърлете полентата в тава, изравнете, оставете да изстине.

Овкусете тиквата с малко сол и зехтин, изпечете я на грил-тиган.

Обърнете полентата върху плота, изрежете формички. Запържете я в тиган с малко масло.

Сервирайте пилето с тиквата и полентата