Сварете и обелете кестените. Запечете ги леко на сух тиган.

В тиган налейте 50 мл зехтин и запържете нарязания лук и чесън. Прибавете розмарина, мащерката, нарязаните кестени. Налейте чаша вода, овкусете с пилешкото бульонче. Оставете да покъкри малко и изключете котлона.

В купа натрошете хляба. Щом сместа с бульона се поохлади, залейте хляба, добавете нарязаните сливи и рома. Намачкайте с вилица.

Почистете пилето и го напълнете. В купичка смесете зехтина, соса уорчестър, солта, черния и червен пипер, лимоновия сок. Залейте пилето. Сипете в тавичката и малко вода.

Печете в предварително загрята на 130 С фурна. Сервирайте с гремолатата.