Нарежете карфиола на розички, овкусете с морска сол, черен пипер и зехтин. Сложете във фурната на 180 С за 20 мин.

Запечете на сух тиган зърната черен пипер. Счукайте ги леко, върнете в тигана, добавете кимиона, кориандъра, лютия и сладкия червен пипер. Запечете за няколко секунди и налейте 60 мл зехтин. Прибавете нарязания чесън.

На друг котлон сложете съд с 2-3 с.л. оцет, добавете стафидите и оставете да се варят няколко минути. Отцедете.

Прехвърлете зехтина с подправките в голям тиган. Щом загрее, сложете скаридите. Овкусете ги с морска сол. Добавете стафидите, магданоза и кориандъра. Оставете да се позадушават 10 мин.

Извадете изпечения карфиол, изсипете върху него скаридите. Поръсете с нарязания лайм и върнете във фурната за 5 мин. на максимална температура.