Почистете рибата от перките, опашката, люспите и вътрешностите. Измийте я. Отрежете главата, нарежете кефала на шайби. Овкусете със сол, пипер и сока на ½ лимон. Сложете дълбок тиган на котлона да загрява. Налейте 30-40 мл зехтин. Нарежете лука и чесъна, сложете ги да се запържат. Прибавете и лъжица масло. Задушавайте 2-3 мин. Освободете малко място в тигана, сипете 1 с.л. зехтин и 1 с.л. брашно. Бъркайте заедно с лука. Добавете червения пипер и доматеното пюре. Налейте бялото вино и водата. Сложете дафиновия лист, бахара, щипка захар и нарязания магданоз. Бъркайте още малко и изключете котлона. Изсипете лука в огнеупорен съд. Нарежете домата и лимона на шайби. Подредете върху лука лимоните, доматите и рибата със застъпване, като ги редувате. Поръсете със зехтин и галета Печете в предварително загрята на 200 С фурна за около ½ час. Сервирайте с чери доматчета и стрък магданоз.