Бланширайте копривата във вряща подсолена вода за 2-3 мин. Изстискайте ½ лимон, за да запази цвета си.
Сложете на котлона тенджера с олиото, маслото и зехтина. Пуснете нарязания лук да се запържи. Добавете лютата чушка и брашното, разбъркайте, сипете червения пипер. Налейте 200-300 мл вода, стрийте едно пилешко бульонче. Прибавете нарязаните домат и зелен лук, както и смачканите скилидки чесън. Намалете огъня, захлупете и оставете да къкри.
Прецедете копривата, добавете течността към супата. Намачкайте копривата в дървено хаванче, след това я нарежете на ситно. Прехвърлете при супата. Варете още 10 мин.
Добавете ориза.
Разбийте яйцата. Когато супата е почти готова, ги изсипете вътре през решетъчна лъжица, за да се пресекат. Оставете да поври още малко.
Сервирайте с пърленките, украсете с домат и лимон.