Сложете на котлона голяма и дълбока тенджера. Налейте 50-60 мл олио. Сложете и резените бекон. Те трябва да се препържат и да станат хрупкави. Извадете готовия хрупкав бекон върху домакинска салфетка, за да се отцеди излишната мазнина. Нарежете на тънки ивички.
В купа смесете съставките за дресинга: 1 ч. л. горчица, 2 с. л. светъл оцет, 1 с. л. мед , едро смлян червен пипер, морска сол, зехтин и разбийте хубаво с тел. Дресингът трябва да побелее и да се сгъсти.
В друга голяма купа сложете нарязана на едро салата айсберг. Накъсайте и листата свежа салата. Нарежете по диагонал на едро 2-3 стръка пресен лук. Обелете кората на 1 голяма мандарина. С помощта на нож извадете само филетата на плода, без ципата, и ги добавете в купата. Разбъркайте.
Отгоре поръсете с филиран бадем. Полейте с дресинга. Поръсете с готовия охладен бекон.
Обелете другата мандарина и отрежете тънки кръгчета. Украсете с тях салатата отгоре.