Изрежете мазнината от плешката и я нарежете на няколко части. Осолете, подправете с черен пипер, червен пипер и джоджен. Втрийте добре подправките.

Сложете тиган на огъня да загрява, заедно с изрезките от плешката и овчата лой. Прехвърлете получените пръжки в голям глинен съд, като оставите мазнината в тигана. Запържете в нея агнешкото от всички страни. Прехвърлете в помощна чиния.

Опърлете сухите чушки. Нарежете пресния лук и чесъна, запържете в тигана с мазнината, заедно със сухите чушки. Нарежете моркова на едри парчета, прибавете в тигана. Нарежете на едро спанака, добавете и него. Захлупете. След 1-2 мин. налейте виното, овкусете със сол и пипер и прибавете картофите, нарязани на половинки, заедно с резена лимон, дафиновия лист, магданоза, босилека. Разбъркайте и прехвърлете в глинения съд. Изплакнете тигана с вода и сипете върху зеленчуците. Отгоре подредете парчетата агнешко. Покрийте съда с фолио или захлупете. Сложете в студена фурна, печете 20 мин. на 200 С, след това намалете температурата на 100-120 С и печете още 40 мин.

Сипете в чиния от зеленчуците и месото, залейте със соса от печенето. Украсете със зелен лук и чили сос.