Намажете тавичка с масло. Изрежете кръг от тестото с големината на тавата. Надупчете го леко с вилица. Печете на 180 С за 8-10 мин.
Нарежете патладжана на кубчета. Прехвърлете в купа и осолете. Оставете да престои 5-10 мин. Изплакнете и отцедете.
Сложете на котлона да загрява дълбок тиган с 50 мл зехтин. Нарежете лука на тънки полумесеци, пуснете го в мазнината, заедно с дафиновия лист и мащерката. Прибавете чесъна. Щом омекне, добавете патладжана и кафявата захар. Захлупете и оставете да се задушава 10 мин.
Извадете тартата от фурната, оставете да поизстине.
Разполовете маслините, пуснете ги при плънката. Извадете подправките. Изсипете плънката върху изпеченото тесто. Отгоре подредете аншоата. Сервирайте.
Няма коментари