Нарежете тиквата и картофите на парчета, сварете ги във вода с клонче суха салвия, 2 ч.л. сол и щипка захар.

Срежете пържолите напречно, така, че да се оформят джобчета. Овкусете ги със сол и пипер. Пъхнете в джобчетата по парче сирене, притиснете.

Сложете тиган на котлона да загрява, сипете 30-40 мл зехтин. Запечатайте пържолите.

Нарежете ябълката на тънки филийки, подредете ги в тавичка, поръсете с мед и пудра захар. До тях сложете запечатаните пържоли. Намажете всичко с масло и сложете във фурната за 10 мин.

Върнете тигана с мазнината на котлона. Запържете нарязания лук, добавете зелето и малко вода и оставете да се задуши. Накрая сложете нарязания и почистен от семките домат. Овкусете със сол и пипер.

Загрейте друг тиган, налейте сметаната. Щом започне да редуцира, добавете сиренето. Когато се разтопи, дръпнете от котлона.

Намачкайте сварените картофи и тиква, добавете маслото и сиренето.

Сервирайте пържолите с печените ябълки, зелето, пюрето и соса.