Сложете тенджера с малко зехтин на котлона да загрява.
Нарежете 2 тиквички, без да ги белите.
Нарежете скилидката чесън на тънки филийки и сипете в тенджерата. Тя трябва да се затопли леко и да пусне аромат – не трябва да потъмнява. Прибавете тиквичките. Овкусете с морска сол, щипка черен пипер, щипка естрагон и стрито на прах пилешко бульонче.
Сипете 200-250 мл вода. Разбъркайте. Сложете капак. Тиквичките трябва да запазят зеления си цвят, без да се преваряват. Когато омекнат, преместете съда от огъня и пасирайте.
Добавете малко вода към пюрето. Върнете съда на огъня. Прибавете 20-30 гр масло.
Крем супата трябва да кипне и е готова.
Сервирайте с 1 с. л. заквасена сметана, капки чили сос и стрък пресен босилек.