Сложете на котлона тенджера с 50 мл зехтин, запържете нарязаните на едро праз, лук и целина за 2-3 мин. Овкусете със сол и пипер. Налейте 500 мл вода, добавете бульончето и розмарина. Сипете млякото, захлупете и оставете да къкри

Залейте сухите манатарки с гореща вода за 5 мин. Добавете ги към супата заедно с водата. Варете до омекване на целината. Пасирайте.

Нарежете дивите гъби, запечете ги на сух тиган. Прибавете маслото, овкусете със сол, пипер и мащерката. Пържете 3-4 мин. Накрая добавете нарязаните копър, магданоз и чесън.

Нарежете хляба на крутони, изпържете ги в маслото и олиото. Смесете ги с пържените гъби.

Сервирайте супата с крутоните и гъбите.