Сложете тиган на котлона да загрява, добавете маста, сол, зелен пипер. Забодете по малко розмарин във всеки стек. Сложете ги да се пържат, първо откъм страната с розмарина. Обърнете веднага няколко пъти, да се запечатат. Щом направят кафява коричка, фламбирайте с коняка. Прехвърлете в тавичка, залейте ги с част от мазнината. Печете в предварително загрята фурна за 5 мин.

Към останалата в тигана мазнина добавете зехтина, задушете нарязания на филийки лук. Прибавете гъбите, моркова, чесъна. Щом се позапържат, сипете виното, дафиновия лист, бульончето, розмарина и мащерката. Намалете огъня, захлупете и оставете да къкри 10 мин. Извадете дафиновия лист, мащерката и розмарина. Разтворете нишестето с малко вода и сгъстете соса.

Сервирайте стековете със соса.