Сипете в купа горчицата, 1/2 с.л. мед, 30-40 мл оцета, 30-40 мл червено вино, 40 мл зехтин, сокът на един зелен лимон и щипка сол. Разбийте до получаване на хомогенна смес.
Нарежете на едро измитите листа салата.Сложете ги в друга голяма купа.Сипете обезкостените череши.Нарежете на ситно половин глава червен лук и го прибавете към салатата.Нарежете на кубчета синьото сирене и ги прибавете към дресинга да се овкусят. Добавете нарязаните на ситно орехови ядки. Разбъркайте внимателно, като се опитате да не натрошавате сиренето.
Поставете разбърканата салата в чинията за сервиране Залейте отгоре с дресинга и посипете кубчетата синьо сирене, и ореховите ядки.
Добавете и резен зелен лимон