Разрежете котлетите така, че да се получат джобчета. Овкусете със сол и пипер.

Сложете на котлона да загрява тиган с малко зехтин, запържете лука и селърито. Овкусете със сол и пипер. Прехвърлете ги в голяма купа. Добавете боровинките, галетата, естрагона, магданоза, портокаловата кора.

В същия тиган сипете 100-150 мл вода, върнете го на котлона. Стрийте бульончето. Щом течността редуцира наполовина, я изсипете при плънката. Разбъркайте добре. Оставете да престои 5-10 мин.

Напълнете пържолите, запържете ги в малко зехтин, да се запечатат.

Намажете тавичка с масло. Ако ви остане от плънката, изсипете я в тавата.  Сложете пържолите, намажете ги обилно с масло и приберете във фурната за 7-8 мин.